top
درمان دیابت با سرکه

درمان دیابت با سرکه

کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک:در طب سنتی سرکه معادل انسولین است. سرکه خاصیت ذوب کنندگی دارد و مانند داروی جرم گیر (چانته و...) عمل می کند و تمام رسوبات و گرفتگی های عروق، مثل چربی‌های انباشته شده در عروق را ذوب و برطرف می کند. بنابراین سرکه را می توان رقیق کننده ی خون، دفع کننده ی سودای خون، پاک کننده سودای سطحی خون، کاهنده فشار خون، پایین آورنده‌ی قند و چربی خون و رفع کننده‌ی مجموعه‌ی انسدادهای سطحی و عمقی عروقی خونی دانست.

درمان دیابت با سرکه

درمان دیابت با سرکه

در طب سنتی سرکه معادل انسولین است. سرکه خاصیت ذوب کنندگی دارد و مانند داروی جرم گیر (چانته و...) عمل می کند و تمام رسوبات و گرفتگی های عروق، مثل چربی‌های انباشته شده در عروق را ذوب و برطرف می کند. بنابراین سرکه را می توان رقیق کننده ی خون، دفع کننده ی سودای خون، پاک کننده سودای سطحی خون، کاهنده فشار خون، پایین آورنده‌ی قند و چربی خون و رفع کننده‌ی مجموعه‌ی انسدادهای سطحی و عمقی عروقی خونی دانست.

 با توجه به مطالب بالا می توان بوسیله سرکه دیابت و فشار خون را که خود منجر به وجود آمدن نسل بزرگی از بیماریها نظیر سکته قلبی و مغزی و غیره می شود را کنترل و درمان کرد.

علت بروز دیابت:

اخلاط و رسوبات ناشی از دم و بلغم در اندامهایی مثل کبد و پانکراس رسوب می‌کند. این رسوب چون از خلط، ماده‌ای غلیظ است رسوبش موجب کاهش کارایی طبیعی غده پانکراس شده و در نتیجه مانع تولید انسولین و ترشح آن در خون گردیده و در نتیجه دیابت بروز می کند.

نقش انسولین در خون مثل نقش سرکه است. به عنوان مثال: همانطوری که اگر سماور یا کتری جرم گرفته باشد در آن سرکه می ریزند تا رسوبات آنرا پاک کنند، سرکه هم خون را از چربی‌ها و رسوبات تمیز و رگها را پاک می کند. انسولین هم چنین نقشی در بدن دارد و در سراسر بدن می چرخد و عروق را پاکسازی می کند. لیکن رسوب بلغم و دم در غده تولید کننده انسولین یعنی پانکراس مانع ترشح انسولین شده و کار شستشوی داخل بدن کُند می شود. و دیابت به وجود می آید. لذا انسولین صنعتی یا شیمیایی به افراد داده می شود که بدن را از رسوبات پاکسازی کند. ولی درمان واقعی زمانی صورت می پذیرد که غده پانکراس را از رسوبات پاکسازی کنیم تا دوباره به کار بیفتد و دوباره انسولین طبیعی را تولید کند.

بیشترین زمینه بروز دیابت کاهش صفراست که موجب رسوب مواد و ایجاد انسداد در اندامهای گوناگون بخصوص اندامهای انتهایی بدن می شود.

گرمای ناشی از صفرا خاصیت سوزانندگی و نفوذپذیربی به ریزترین مویرگهای بدن  و انتهایی‌ترین قسمتهای بدن را داراست. بنابراین اگر ماده صفرا به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد اجازه رسوب دم و بلغم اضافی را در هیچ عضوی از جمله پانکراس نمی‌دهد و دیابت هم به وجود نمی‌آید. کمبود صفرا باعث ایجاد دیابت سرد در افراد بلغمی (سرد و تر) و دیابت گرم در افراد دموی (گرم و تر) می شود. دیابت سرد بیشتر در زنان و دیابت گرم بیشتر در مردان شایع است. علت بروز دیابت در افراد دموی این است که گرمی بدن آنها خاصیت سوزانندگی و نفوذپذیری مثل صفرا را ندارد و نمی‌تواند مانع رسوب مواد در بدن شود.

همانطور که گفتیم صفرا عامل گذر خون به ریزترین مویرگ‌ها و قسمتهای انتهایی بدن است. کمبود صفرا مانع رسیدن خون به قسمتهای انتهایی بدن و در نتیجه احساس سرما، گزگز و مورمور شدن این اندامها می شود. این علائم در افراد دیابتی بیشتر دیده می‌شود و عوارض شدیدی را برای‌شان ایجاد می‌کند. به عنوان مثال با کوچکترین خراشی، پا زخم شده و به علت عدم خون رسانی به موقع، زخم پا دچار عفونت می‌شود. در بعضی مواقع نیز عفونت منتشر شده و قسمتهای بالای پا را فرا می‌گیرد. در این شرایط طب کلاسیک راهی جز قطع عضو پیشنهاد نمی‌کند.

در طب سنتی برای درمان زخم پای دیابتی تلاش می‌شود که صفرا و خون را به قسمت‌های انتهایی بدن برسانند و زخم را درمان کنند. در افراد دیابتی پا سرد و سوداوی شده و رسوبات مانع حرکت خون به قسمت‌های پایین پا می‌شوند. با مصرف سرکه به صورت سرکنگبین (عسل 3 واحد+ عرق نعنا 2 واحد+ سرکه 1 واحد) و خوردن غذاهای با مزاج گرم و صفرا زا مسیر رگها از رسوبات پاکسازی شده و خون در قسمت‌های پایین پا جریان می‌یابد. (انتخاب واحد اندازه گیری با شماست می تواند یک قاشق یا فنجان و حتی لیوان باشد).

با خوردن غذاهای صفرا زا مثل عسل، حرارت مورد نیاز بدن تامین شده و با سرکه مسیر رگها باز می شود. صفرای تولید شده نیز به راحتی می‌تواند در اندامهای تحتانی نفوذ کند و خون گرم و تازه را به زخم برساند. با این شیوه، عفونت ایجاد شده از بین می‌رود و زخم ترمیم می‌یابد.

نکته: در دیابت کودکان بهتر است به جای سرکه از آبغوره یا آبلیمو تازه استفاده شود.

توجه داشته باشید که در زخم پای دیابتی علاوه بر خوردن غذاهای گرم و صفرا زا و استفاده از سرکنگبین، برای خارج کردن عفونت از پا نیاز به یک مکنده قوی داریم تا عفونت ها را کشیده و خارج کند و آن چیزی نیست جز نمک. حتماً ضرب المثل معروف هر چه بگندد نمکش می زنند را شنیده اید. 2 واحد نمک را به 5 واحد عسل اضافه کرده خوب هم بزنید و آنرا روی زخم پانسمان کنید تا جایی از پا که عفونت پیش رفته باشد دچار سوزش خواهد شد. به عنوان مثال اگر انگشت پا زخم شده و عفونت آن تا زانو پیش رفته باشد پانسمان نمک و عسل باعث سوزش پا تا زانو می شود و در واقع نشان می دهد که عفونت تا کجا پیش روی کرده است. هر چه از سوزش پا کمتر شود نشان دهنده آن است که عفونت کاهش یافته و رو به بهبود است و باتمام شدن سوزش عفونت کاملاً از بین رفته است.  در این موقع رنگ زخم هم از طوسی به قرمز تغییر رنگ می دهد و این یعنی اینکه صفرا به زخم رسیده و بوی بد زخم هم از بین می رود هر 12 یا 24 ساعت پانسمان را تعویض کنید. در مرحله بعد برای کمک به درمان و بسته شدن زخم از روغن زیتون و عسل استفاده می کنیم. به این صورت که 5 واحد روغن زیتون+ 2 واحد عسل یا برعکس5 واحد عسل+ 2 واحد روغن زیتون را با هم خوب حل کرده روی زخم را پانسمان کنید. البته همه افراد در تمامی زخمها و سوختگی‌ها می توانند از این پانسمان استفاده کنند.

در ضمن برای اینکه شتاب باز کردن عروق بیشتر شود بهتر است از زالو هم استفاده کنیم. زالو موادی را به درون خون تزریق کرده و باعث رقیق شدن خون می شود و از طریق مکش خونهای کثیف و آلوده را از بدن خارج می کند و به جای آن خون سالم در رگها جریان می یابد که باعث تسریع در درمان می شود.

اگر می خواهید به دیابت مبتلا نشوید صفرا را در بدن خود نگه دارید. یادتان باشد که خشم و عصبانیت باعث افسردگی و سرد مزاجی می شود استمرار در مصرف آب یخ بخصوص در سرد مزاجان باعث سرد شدن کل بدن می شود و این به معنی شروع نسل بزرگی از بیماریها.

- دیابت بیشتر در کودکان سرد مزاج بوجود می آید.

- منتشرترین و اولین گروه مبتلایان به دیابت سرد مزاجها هستند.

- دیابت حاملگی در زن سرد مزاج پدید می آید.

- دیابت عصبی در افراد سرد مزاج بوجود می آید.

زن باردار طبع سرد + خوردن غذاهای سرد مزاج = دیابت

دیابت کودکان از سردی است و شاید سردی است که از رحم مادر با خودآورده است بنابراین توجه به نوع تغذیه در دوران بارداری و شیردهی خیلی اهمیت دارد. زنان سرد مزاج بهتر است که در دوران بارداری از مصرف لبنیات و ترشیجات آب یخ و انواع گوشت های سرد مزاج مثل مرغ، ماهی- گاو. سوسیس و کالباس و فست فودها و دیگر تنقلات کارخانه ای خودداری کنند یا در صورت لزوم همراه با مصلح استفاده کنند.

 افرادسردمزاج بهتراست از گرمی جات بلند مدت استفاده کنند مثلاً ارده و شیره در زمستان.

استفاده از گرمی کوتاه مدت مثل دود کردن اسفند و نمک زیرا دود اسفند و عطرها زودتر از مواد خوراکی به مغز می رسد و روان را گرم می کند. خوردن هر شب یک قاشق مربا خوری اسفند با آب تا 40 شب سودا و بلغم اضافی را از بدن خارج و صفرا تولید می‌کند البته اسفند را نباید جوید بلکه باید با آب قورت داد. سردیجات را همراه با مصلح آنها مصرف کنید. مثلاً ماست را همراه با موسیر و نمک یا پونه، آویشن، فلفل و گل سرخ مصرف کنید یا پنیر تازه را با مغز گردو، آویشن- نعنا خشک- سبزیهای معطر سیاهدانه و زیره استفاده کنید.

قابل توجه افراد دیابتی

در صورتیکه شخصی بیش از اندازه مورد نیاز انسولین مصرف کند مجاری بیش از حد باز شده و این افراد سریع افت قند پیدا می کنند و دچار مشکل می شوند مثلا راه می روند می افتند. یا بی قراری و بی حوصلگی شدیدی در مغز پدید می آید به طوری که فرد می خواهد به سرش ضربه بزند یا جیغ بکشد چرا؟ چون انسولین اضافی صفرای موجود در مغز را پایین کشیده و گرما در سرش ندارد و به همین دلیل بی قرار شده است در این حالت فوری به فرد دیابتی عسل یا هر ماده شیرین دیگری را بخورانید.

قابل توجه افراد سرد مزاج یعنی بلغمیها و سوداویها و حتی دمویها: طیف وسیعی از بیماریها مثل انواع سرطانها، گرفتگی های عروقی قلبی و مغزی، کمردردها، پادردها، واریس. بعضی رماتیسم ها، بیماری ریوی و غیره ... ناشی از سردی و رطوبت زیاد و همچنین ناشی از تجمع رسوبات در خون و بدن است که باعث ایجاد بیماری و گرفتگی های مختلفی می شود. در این زمینه کم خوری و ورزش و استفاده از غذاهای با طبع گرم کمک شایانی به درمان و رفع گرفتگیها و بیماریها می کند به عنوان مثال: برای درمان سرطانها و گرفتگی های ناشی از سردی و رسوب مواد در بدن روزانه 3 تا 6 لیوان آب جوش بخورید و بدوید تا خوب عرق کنید حتماً تجربه کرده اید که پس از خوردن یک لیوان چای داغ گرم می شوید و عرق می کنید درواقع با عرق کردن یک سری سموم همراه با آب از پوستمان دفع می شود (یعنی لزوماً نباید آب مصرف شده حتماً از کلیه ها دفع شود) به این صورت که وقتی شما آب جوش می خورید (مثل گرمای چای) معده گرم می شود و همین گرما وارد سلولها شده و در بدن منتشر می شود. حرارت از طریق عروق به صورت عرق همراه با سموم موجود در بدن از طریق پوست دفع می شود. حالا اگر خوردن آب جوش همراه با تحرک و دویدن باشد گرمای بدن افزایش یافته و گردش خون نیز بواسطه تحرک ما سریعتر می شود و این گرما و حرکت سریع خون باعث آب شدن و کنده شدن رسوبات در مجاری شده یک سری رسوبات نرم و در خون جریان می یابند و یک سری از رسوبات از طریق عرق کردن از پوست خارج می شوند درست مثل جوی آبی که با فشار زیاد آب تمام گل و لای آن شسته و تمیز می شود. تمام عروق بدن نیز شسته و تمیز می شوند. در افرادی که منافذ پوستی آنها به دلیل سودای زیاد بسته باشد و معمولاً هم عرق نمی کنند. عرق با فشار خارج شده و بوی نامطبوعی هم خواهد داشت.

منافذ پوست در واقع پنجره های تنفسی بدن است که باید باز باشند و در صورت بسته بودن این منافذ بخاطر سودای موجود در سلول پوست تیره و فشرده می شود و سودای زیادی خود عامل سرطان است.

برای باز کردن منافذ پوست بهتر است هفته ای یک بار کیسه کشیده شود و بعد از اتمام حمام دوباره کیسه را به سرکه آغشته کنید و یک بار دیگر هم آرام کیسه بکشید زیرا سرکه خاصیت نفوذپذیری و جرم گیری دارد و با نفوذ در سلولهای پوست آنها را جرم گیری می کند البته ممکن است کمی پوست تان دچار سوزش شود بعد از 5 الی 10 دقیقه خودتان را بشورید و خشک کنید.

نکته قابل توجه اینکه اگر 12 ساعت قبل از حمام بدن را روغن مالی کنید مثلا با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین و غیره رسوبات نرم شده و راحت تر با کیسه از بدن جدا می شوند.

روش طب قرآنی برای درمان بیماری دیابت

1- عدم استفاده از مواد غذایی مضر شامل: چای، قهوه، نسکافه، سرخ کردنیها، قند و شکر، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، غذاهای فریزر شده، غذاهای با زودپز پخته شده، غذاهای چرب و پرحجم، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده پیتزا و غذاهای ساندویچی، ادویه جات تند نوشابه های گازدار، سُس و رب مخلوط ماست و سرکه و ماست و آبلیمو، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماکارونی ماست و دوغ زیاد، شور و نمک زیاد، تنقلات مصنوعی، ترشی جات زیاد، گوشت زیاد بخصوص گوشت گاو، آب یخ، غذای رستوران، غذاهای مانده و بیات، انواع چیپس و پفک، تند و سریع غذا خوردن، پرخوری، ریزه خواری یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد ونوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، استعمال دخانیات، نوشابه های الکلی و غذاهایی که با مزاج انسان سازگاری ندارند.

2- از عصبی شدن و حرص خوردن جداً پرهیز نمایید زیرا سردمزاجی می آورد.

3- از داشتن یبوست مزاج که مخرّب اعصاب و روان است جداً دوری کنید.

4- روزانه 6 لیوان آب خنک بنوشید، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذای روزانه

5- هفته ای 2 روز از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید. شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است.

6- لوبیای چشم بلبلی دارای انسولین گیاهی است. بیماران دیابتی می توانند خوراک لوبیای چشم بلبلی را برای صبحانه یا شام با لیمو ترش تازه و روغن زیتون بکر میل کنند. و در موقع مصرف کمی گلپر اضافه کنند.

7- هفته ای 2 روز خوراک آلو اسفناج با قارچ صدفی، یک عدد پیاز و 20 عدد آلو بخارا و کمی فلفل و زردچوبه و مقداری روغن زیتون یا کنجد را به مواد اضافه کرده اجازه دهید تا بخارپز شود؛ سپس با یک تکه نان جو میل شود.

8- هفته ای 2 روز سوپ جو همراه با یک عدد پاچه گوسفند و هویچ و سبزیجاتی مانند: گشنیز، اسفناج و 2 قاشق غذاخوری زرشک پلوئی و 10 عدد آلو بخارا میل کنید؛ هنگام میل کردن نیز لیمو ترش تازه و روغن زیتون را به سوپ اضافه کنید.

9- بقیه روزها از خوراک سبزیجات بخارپز با لیمو ترش تازه و روغن زیتون و یا روغن کنجد استفاده شود.

10- بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری عسل کنار یا سدر استفاده کنند که بهتر است به صورت شربت با لیمو ترش تازه و یخ میل شود.

11- بیماران دیابتی می توانند از دم کرده دارچین به جای چای استفاده کنند که بسیار مفید است.

12- شب ها برای شام از سبزیجات بخار پزشده با لیموترش تازه و روغن زیتون استفاده کنند.

13- بیماران دیابتی می توانند از هویج فرنگی پخته یا خام رنده شده و یا از کدو حلوایی بخارپز شده استفاده کنند. بهتر است هفته ای یکی دو بار به عنوان شام مصرف شود.

14- سبزی خوردن این بیماران بهتر است که شنبلیله تازه باشد.

15- روزانه 5 تا 6 کیلومتر راه پیمایی و تحرک داشته باشند.

توصیه مهم:

افرادی که دوست ندارند با فرآورده های حیوانی دیابت آن ها برطرف شود می توانند از گیاه خواری مطلق (خام گیاه خواری) استفاده کنند. به عنوان مثال می توان به جای پاچه گوسفند از بامیه گیاهی استفاده کرد و به جای سیرابی و شیردان گوسفند از هویج فرنگی و گشنیز و اسفناج استفاده کرد.

مهمترین عامل ایجاد دیابت نوع 2: افزایش وزن و توده چربی بدن و کاهش فعالیت فیزیکی است. درمان: شامل کاهش وزن و ورزش منظم می باشد زیرا ورزش حساسیت به انسولین را افزایش می دهد.

گیاهان کاهنده قند خون

 گروه دانه ها: بذر شنبلیله، بذر گشنیز، بذر سیاهدانه، کتان، تخم خیار، اسفرزه، البته اسفرزه نباید پودر شود زیرا باعث ضعف در سیستم گوارش می شود. ارزن، نخود، جو، جوشانده جو، جوانه جو، دال عدس شیره 4 تخمه و ...

 گروه برگها: برگ درخت زیتون، گردو، شاتوت، توت سیاه و گزنه ...

 گروه ریشه ها: ریشه بابا آدم، ریشه قاصدک، سیب زمینی ترشی، زنجبیل، آب شلغم خام، ترب

 گروه مغزها: مغز بادام، فندق، گردو

 گروه میوه ها: هلو، گلابی، توت فرنگی، آلبالو، گیلاس، زردآلو، انگور سبز نرسیده، سیب درختی ترش مزه، پرتقال ترش یا ملس، آب انار ترش، خیار، تمشک، گرمک، آب لیمو ترش، آب نارنج ، آب عناب، آب غوره، آلو، توت خشک، سرکه.

گروه سبزیجات و صیفی جات:

کدوی خام، کدوی آب پز شده، سیر، پیاز، موسیر، هویج، سیب زمینی ترشی یا (قلقاسی)، پیازچه، فلفل سبز، کنگر، کلم، سبزیجات خام، شاهی، جعفری، اسفناج، شنبلیله،کاهو، کرفس، آلوئه ورا، لوبیا سبز، نخود فرنگی.

سایر موارد:

تمرهندی، آش تمر هندی، آش آلو، آش آلوچه برقانی، نان برشته نیم سوز شده، سماق، تیاشیرهندی، هندوانه ابوجهل، آب جوشانده تخم ترشک، برگ ترشک، ماء الشعیر، سیاه گله یا قرقات، گیاه شیرساز، سبوس گندم.

دارچین: کمتر از نصف قاشق چایخوری صبح به صبح قند خون را پایین می آورد ولی مصرف زیاد آن فشار خون را بالا می برد.

شنبلیله: مصرف 15 تا 50 گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب باعث کاهش قند خون ناشتا و بعد از غذا و همینطور باعث کاهش چربی خون می شود.

گزنه: عرق گزنه یا دم کرده ی آن کاهنده گلوکز خون و نقش حفاظتی در برابر افزایش قند خون و تخریب سلولهای پانکراس دارد.

دانه کتان: قند خون را تنظیم و به سلولها در جذب انسولین کمک می کند.

تخم گشنیز: دم کرده ی تخم گشنیز 2 گرم 3 روز در ماه.

سیاهدانه: مصرف آن به صورت دوسین روزی یک تا 2 نخود.

طرز تهیه: 2 تا 4 واحد عسل+ 2 واحد سیاهدانه آسیاب شده که بلافاصله بعد از آسیاب شدن باید با عسل داخل شود وگرنه خواص خود را از دست می دهد. یا بصورت آسیاب نشده همراه با صبحانه مصرف شود. 7 تا 21 دانه در روز. عسل و سیاهدانه سنگ کلیه و مثانه را می شکند و دفع می کند و عروق را نیز گشاد می کند. سیاهدانه داروی همه ی بیماریهاست به جز مرگ و اثر آن تا 7 سال در بدن باقی می ماند.

  • برای کاهش قند خون باید با برگ شنبلیله سوپ بپزند و با آبغوره میل کنند.
  • تا 40 روز صبح ناشتا هر بار 30 گرم آب غوره بنوشند.
  • مبتلایان به مرض قند باید 25 گرم برگ خشک گردو را در یک لیتر آب دم کنند و هر صبح و شب یک لیوان آن را مصرف کنند. بعد از یک هفته بهبود و شفای عاجلی در خود احساس می کنند. در ضمن می توانید از عرق گردو هم استفاده کنید.
  • شاهی: چون این خاصیت را دارد که قند وارد در خون را خارج می کند مصرف آن به شکل خام و یا سالاد توصیه شده است.
  • سیب زمینی ترش: بهترین غذا برای مبتلایان به دیابت می باشد و از تولید آن پیشگیری می کند. کسانیکه در اثر ابتلاء به مرض قند لاغر و ضعیف می شوند غذایی بهتر از سیب زمینی ترشی برای تقویت ندارند و آنها را چاق هم می نماید.
  • جوانه ی گندم: دارای ویتامین (A1) می باشد که تاثیر زیادی در معالجه دیابت دارد. از این رو خوردن جوانه گندم به مبتلایان به مرض قند توصیه می شود.
  • برگ زیتون: 20 گرم برگ خشک زیتون را در نیم لیتر آب سرد به مدت یک شب بخیسانید صبح در همان آب بجوشانید و 20 دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده و در هر شبانه روز 4 تا 6 فنجان آب آن را به نوبت بنوشید.
  • برگ گردو: هر روز 4 مثقال برگ خشک گردو را دم کنید و آب آن را در 3 نوبت بخورید.
  • برگ شاتوت: در برگ شاتوت یک ماده ضدقندی وجود دارد که مرض قند را درمان کرده و قند خون را پایین می آورد.
  • برگ گردو+ برگ درخت شاتوت هرندی از هر کدام 5 الی 10 برگ در 2 لیوان آب وقتی به جوش خوردن رسید روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و اجازه دهید نیم تا یک ساعت دم بکشد سپس آنرا صاف کرده در بطری شیشه ای نگهداری کنید و صبح ناشتا و شب قبل از خواب نصف فنجان بنوشید 4 تا 6 ماه.
  • مصرف نان سبوس دار زیرا نانهای بی سبوس حساسیت به انسولین را کاهش می دهند.
  • جو: باعث می شود قند خون بعد از غذا تا 70 درصد کاهش یابد و ساعت ها ثابت بماند.

نکته قابل توجه: افراد دیابتی باید از مصرف نان و برنج در حد توان خودداری کنند.

درمان های تکمیلی:

بادکش گرم کلیه 7 تا 14 مرحله

بادکش گرم کنف  7 مرحله

در افراد چاق بادکش شکم 20 دقیقه یا روغن مالی و ماساژ شکم نیم ساعت کمک به لاغر شدن شکم می کند.

روغن مالی و ماساژ کف پا همراه با فشار درمانی مانع سوزش و درد کف پا می شود.

 راه رفتن بر روی سنگهای رودخانه ای یا استفاده از جعبه یا کیسه سنگ در خانه. زیرا مانع تجمع رسوبات بدن در کف پا می شود.

بعد از هر وعده غذایی 3 ساعت روزه بگیرید تا معده فرصت کافی برای هضم و جذب مواد غذایی را داشته باشد.

از ریزه خواری و مداوم خوردن به شدت بپرهیزید زیرا باعث بازماندن دریچه معده و بوجود آمدن انواع بیماریها می شود.

 استفاده از انواع آش + آبغوره بدون استفاده از رشته آش به مدت 7 الی 14 روز الزامی است در این مدت از هیچ غذای دیگری استفاده نکنید در صورت ضعف از شربت عسل، سیب و یا هویج رنده شده وتخم مرغ عسلی  استفاده کنید رژیم آش آبغوره سموم را از بدن دفع می کند بعد از رژیم سعی کنید روزانه حداقل یک وعده غذایی شما را آش تشکیل دهد.

استفاده از روش پاکسازی گوارش: به توصیه دکتر زرنگار

پاکسازی به دو روش تحریک شدید یا روش ملایم و مداوم انجام می گیرد که بسته به تشخیص پزشک متفاوت است. توجه به این نکته که چرب کردن مسیر دستگاه گوارش با مصرف یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین یا روغن زیتون مابین وعده های غذایی کمک شایانی به درمان بهتر یبوستهای مزمن و خفیف خواهد کرد مهم است (بعد از مصرف روغن مایعات گرم بنوشید).

از آنجا که افراد مبتلا به یبوست و خشکی سیستم گوارش تمایل زیاد ی به نوشیدن مایعات سرد داشته و از آب کمتر بهره می برند لذا لازم است در طی مراحل پاکسازی حتماً مصرف آب ولرم به میزان 12-10 لیوان حدود 2 تا 3 لیتر در طول روز را مد نظر داشته باشند. شایان ذکر است که مصرف یک یا دو لیوان آب گرم، صبح ناشتا دستگاه گوارش را برای دفع بهتر آماده می کند.

توجه کنید که باید از مصرف بیش از حد داروهای ملین پرهیز نمود. جهت پاکسازی روده و دستگاه گوارش علاوه بر رعایت نکات بالا به تناوب هر 3 روز از یکی از روشهای زیر به نوبت استفاده کنید.

3 روز اول فلوس: در کودکان 1 تا 2 عدد و در بزرگسالان 5 تا 6 عدد از پره های داخل گیاه را کاملاً خرد نموده در فنجان بزرگ آب داغ ریخته و هم بزنید و روی آنرا بگذارید و چند بار دیگر تا خنک شدن آب آنرا هم بزنید و هر شب میل کنید. تا 3 شب

3 روز دوم گل سرخ: یک یا دو قاشق غذاخوری سرپر به صورت دم کرده بعد از شام و در افراد گرم مزاج بصورت پودر محلول در یک پیاله ماست بعد از ناهار.

3 روز سوم برگ سنا: به میزان یک الی دو قاشق چایخوری سر پر از برگ آسیاب شده را ترجیحاً با مقداری گل سرخ دم کرده یا در یک پیاله ماست حل می کنیم بهتر است طولانی مدت مصرف نشود حداکثر 3 روز.

3 روز چهارم: مصرف شیر پرچرب گرم صبح و شب یک لیوان. زیرا در برخی از افراد سبب تحریک سیستم گوارشی می شود که مصرف آن به تنهایی کافی است.

سه روز پنجم: مصرف روزانه انجیر خیس خورده شب ها یا پر زرد آلو صبح ناشتا (7 تا 10 عدد در کنار داروهای فوق بسیار مفید است. توجه داشته باشید که به دلیل ایجاد وابستگی و عوارض زیاد هیچ یک از داروهای بالا را به طور دائم مصرف نکنید. پس از اتمام این دوره مجدداً از اول شروع کرده ولی با فواصل یک تا دو روز در میان. مثلاً فقط روزهای زوج یا روزهای فرد استفاده کنید.

مصرف آب فراوان در تمام دوره درمانی الزامی است همچنین اگر در حین مصرف تخلیه ی روده ای زیاد شد از شروع داروی بعدی خودداری نمایید. بدیهی است آشامیدن آب به مقدار زیاد از بروز دل پیچه جلوگیری کرده و یا آنرا قابل تحمل می کند کم اثر بودن یک دارو دلیلی برای نخوردن آن دارو نیست.

خاکشیر: مصرف آن با آب سرد قابض و با آب داغ ملین است. خاصیت مسهلی آن با حرارت بیشتر خواهد شد و خاصیت ضد سمی آن افزایش می یابد. بلغم و سردی معده را جذب و جمع و کاهش می دهد و معده را تقویت کرده و حالت تهوع را از بین می برد و مصرف طولانی مدت آن هیچ زیانی به بدن نمی رساند.

چند نمونه سوپ و آش برای رژیم 7 الی 14 روزه

1- سوپ دال عدس:

مواد لازم: سیب زمینی 1 عدد، هویج بزرگ 1 عدد، پیاز متوسط 1 عدد، ساقه کرفس جوان 2 عدد، دال عدس 200 گرم، اسفناج، گشنیز و جعفری خرد شده 300 گرم، زیره 1 قاشق مرباخوری، هل ساییده شده 1 قاشق مربا خوری، نمک و فلفل به ، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم، روغن کنجد یا زیتون.

طرز تهیه: سیب زمینی، هویج و ساقه ی کرفس را کاملاً ریز خرد کرده، همراه 2 تا 3 لیوان آب و دال عدس می پزیم. بعد زیره، پودر هل، سبزیجات خرد شده و نمک و فلفل، زردچوبه و زعفران را به آن افزوده به مدت 30 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا جا بیفتد. هنگام میل کردن سوپ روغن و آب لیمو ترش تازه به آن اضافه می کنیم.

2- آش آبغوره:

مواد لازم: جوی پوست کنده 1 پیمانه، عدس 1 پیمانه، برنج 1 پیمانه، ماش 1 پیمانه، گندم با پوست 1 پیمانه، سبزی آش 1 کیلو، پیاز متوسط 1 عدد، زرشک 2 قاشق غذاخوری، سیر تازه 1 حبه، نمک و فلفل و زردچوبه، زنجبیل و زیره به مقدار لازم. روغن زیتون یا کنجد یک استکان، پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری. سبوس گندم 1 قاشق غذاخوری.

طرز تهیه: حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم  همراه با پیاز خرد یا خلال شده روی حرارت قرار داده اجازه می دهیم تا به آرامی بپزد. سپس سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه جات به آن اضافه می کنیم و وقتی که کاملاً پخت و جا افتاد در انتها روغن زیتون یا کنجد و آبغوره را به غذا اضافه می کنیم. این غذا عامل بسیار مفیدی برای کاهش فشار خون و نیز رفع غلظت خون است و برای بیماران کبدی نیز بسیار مفید می باشد.

3- آش جوی مخصوص:

مواد لازم: جوی پوست کنده 2 پیمانه، عدس نصف پیمانه، نخود نصف پیمانه، لوبیا چیتی نصف پیمانه، گندم با پوست 1 پیمانه، ماش نصف پیمانه، لوبیا سفید نصف پیمانه، لوبیا قرمز نصف پیمانه، لوبیا چشم بلبلی، سبزی آش یک کیلو، پیاز متوسط 2 عدد، گردوی چرخ کرده 200 گرم، کشک سایید شده محلی 1 کیلو، زرشک 2 قاشق غذاخوری، سیر تازه 4 حبه، پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری، روغن زیتون یا کنجد 8 قاشق، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل وزیره به مقدار لازم.

طرز تهیه:

حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم روی حرارت قرار داده تا به آرامی بپزد. پیاز خلال شده را نیز به آن اضافه می کنیم در نهایت سبزیجات خرد شده را به آن می افزاییم و مواد را به آرامی هم می زنیم تا اینکه ته نگیرد. سیر رنده شده به همراه پونه ونمک به غذا افزوده به آرامی هم می زنیم تا غذا جا بیفتد و آماده شود. کشک ساییده شده را همراه با یک حبه سیر و یک قاشق مرباخوری پونه در داخل مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید. پس از آماده شدن کشک، غذا را در بشقاب کشیده، به ترتیب روی آن 2 قاشق غذاخوری روغن، مقداری کشک و 2 قاشق غذاخوری گردوی چرخ کرده ریخته میل نمایید. بهتر است پس از مصرف این آش، مقداری خرما میل شود. این غذا برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

چند نوع غذا با سبزیجات مناسب برای افراد دیابتی

سالاد لوبیا چشم بلبلی:

مواد لازم: کاهو یک عدد+ لوبیا چشم بلبلی پخته نصف پیمانه+ سیب زمینی پخته و خرد شده یک عدد + سیب زمینی ترشی پخته و خرد شده متوسط 2 عدد + هویچ رنده شده 1 عدد+ تخم مرغ آبپز رنده شده 1 عدد، پونه، نمک، آبلیمو + روغن زیتون یا کنجد. در صورت تمایل چند قاشق جعفری خرد شده اضافه کنید.

سالاد کرفس:

کاهو 1 عدد خرد شده+ چند عدد ساقه جوان کرفس خیلی ریز خرد شده هویچ رنده شده 1 عدد + یک یا دو حبه سیر ریز رنده شده+ 3 الی 4 قاشق جعفری خرد شده + پونه، نمک و آبلیمو و چند قاشق روغن زیتون. در صورت تمایل می توانید از زیتون، کشمش و بادام و جوانه گندم نیز استفاده کنید.

خوراک مرغ با سبزیجات:

نصف سینه مرغ+ 3 عدد هویج+ 1 عدد پیاز بزرگ+ 2 عدد کدو سبز+ 5 حبه سیر + 3 عدد گوجه فرنگی+ 2 عدد سیب زمینی + 1 عدد فلفل دلمه+ نمک و فلفل و زردچوبه + 1 لیوان آب. همه مواد را حلقه حلقه  کرده و به همراه یک لیوان آب بگذارید به آرامی بپزد.

خوراک بامیه:



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات