top
خواص به و به دانه در طب سنتی

خواص به و به دانه در طب سنتی

کارگروه پزشکی پرتال جامع و تخصصی کودک: به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می روید .برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد .

خواص به و به دانه در طب سنتی

به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می روید .برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .

میوه‌ی «به» ابتدا به رنگ سبز است و پس از رسیدن، زردرنگ می‌شود و سطح آن پوشیده از کرک بوده و میوه‌ی نارس آن طعمی گس و قابض دارد اما نوع رسیده‌اش شیرین، مطبوع و معطر است.

جالب است بدانید درخت «به» در نواحی مختلف ایران می‌روید و مهم‌ترین نواحی کشت آن گرگان، گیلان و آذربایجان است.

«به» در جاهای دیگر دنیا از جمله آفریقا، مرکز اروپا و خاورمیانه نیز کشت و برداشت می‌شود ولی حدود 75 درصد «به» دنیا، از ایران تأمین می‌شود.

 

خواص داروئی میوه به :

از نظر طب قدیم ایران به شیرین کیم گرم و تر و ترش و سرد و خشک است . روغن به سرد ، تر و

قابض و به دانه سرد و تر است .

1)به تقویت کنده قلب است .

2)ادرار آور است.

3)نرم کننده سینه است .

4)مقوی معده و دستگاه هاضمه است .

5)قابض است .

6)خونریزی را بند می آرود .

7)به ترش مسهل است .

8)به ترش برای تنگی نفس مفید است .

9)به ترش استفراغ را بند می آورد .

10)اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند .

11)به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است .

12)خونریزی از رحم را متوقف می کند .

13)اثر مفید روی بواسیر درد .

14)برای هضم غذا مفید است .

خواص به دانه

1- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .

2-ضد تب است .

3-اسهال خونی و ساده را درمان می کند .

4- برای درمان جراحات گلو موثر است .

5-سرفه را برطرف می کند .

6- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .

7-برای التیام ترک پوست دست وبدن ، نوک پستان ، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع

بمالید .

8-برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است .

9-آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید .

10-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است .

خواص دم کرده گل و شکوفه به

1-سردرد را برطرف می کند.

2- مقوی معده است .

3-سینه را صاف و تقویت می کند.

4-سرفه کودکان را برطرف می سازد .

5-برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب

بنوشید .

خواص روغن به

1)برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است

2)سرگیجه را برطف می کند

3)برای مداوای زخم های دهان مفید است .

4)خونریزی ریوی را درمان می کند .

5)اسهال مزمن را برطرف می کند.

6)دوست کبد است و روم کبد را رفع می کند .

7)زخم روده ها را درمان می کند .



خواص برگ وشاخه های به

1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند .

2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .

3)قابض است .

4)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .

خواص به از نظر قرآن و احادیث

عقل را زیاد ، قلب ضعیف را نیرومند و معده را تمیز میکند بر نیروی دل می افزاید و ترسو را شجاع و فرزند را نیکو میکند و کسی که آن را بخورد خداوند تا چهل روز حکمت را به زبان او جاری میکند و همّ ( نگرانی ) را میبرد بخیل را بخشنده میکند و کسی که سه روز ناشتا آن را بخورد ذهنش صاف میشود و بر حلم و علم او می افزاید و از کید شیطان و لشکریان او حفظ مینماید.

 

نکته: دانه‌ی به را هرگز نجوید

توجه داشته باشید که دانه «به» را باید فقط به طریقی که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نباید آن را به صورت له‌شده یا خردشده، جوشاند و خورد، زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) می‌شوند و اسید سیانیوریک تولید می‌کنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع می‌شود. در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید می‌شود.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات