1. طبع ترب گرم و خشک است و تخم آن شدتش بیشتر است.
2.برای تسکین کمر درد از جوشانده برگ ترب بهصورت ضماد استفاده کنید.
3.برای قطع اسهال از جوشانده گلهای آن روزی 3 نصف استکان استفاده کنید.
4.برای تسکین دردهای سیاتیک له شده ترب را بهصورت ضماد در محل درد بگذارید.
5.برای تسکین درد رماتیسم از له شده ترب بهصورت ضماد استفاده کنید.
6.ترب تسکین دهنده سرفه است پخته آن را همراه گوشت میل کنید.
7.ترب هضم کننده غذاست همراه غذا خورده شود.
8.کسانی که سرطان معده دارند از دمکرده تخم ترب استفاده کنند.
9.ترب از تخمیر غذا در معده جلوگیری میکند و از این باعث میشود که خون فاسد نشود.
10.کسانی که کمخون هستند ترب را در برنامههای غذایی خود قرار دهند.
11.دمکرده برگ ترب دفع اخلاط را راحتتر میکند و مفید است.
12.آب ترب برای بازکردن انسداد و گرفتگی کبد و طحال مفید است.
13.کسانی که درد مفاصل دارند همراه غذا ترب بخورند و ضماد پخته آن را در محل درد بگذارند.
14.به بچههای لاغر و ضعیف همراه غذا کمی ترب بدهید.
15.مداومت در خوردن ترب باعث روییدن موهای ریخته شده میشود.
16.مالیدن آب ترب بر محل طاسی سر به مدت طولانی باعث روییدن مو میشود.
17.برای گریز حشرات و دفع گزش آنها آب ترب را بر بدن بمالید.
18.برای رفع آثار ضربه و خونمردگی ترب را کوبیده با عسل مخلوط کرده روی پوست بگذارید.
19.در خوردن ترب نباید زیاد افراط کرد چون دیرهضم است و برای معده ناراحتی ایجاد میکند.
20.ترب بلغم را از بین میبرد و غذا را هضم میکند.
21.جوشانده ترب برطرف کننده سرماخوردگی میباشد.
22. اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است
23. ترب بازکننده عادات ماهانه است. خانمها سعی کنند در دوران عادت کمتر ترب مصرف کنند.
24. یک روش دیگر برای درمان سرفه: داخل ترب سیاه را به اندازه 2 قاشق غذاخوری خالی نموده
و شکر درون آن میریزیم بعد از چند ساعت شیرهای درون ترب جمع میشود که برای سرفه مفید میباشد.
کمکم آن شربت یا شیره را میخورند.
25. کسانی که آسم دارند میتوانند از روش بالا استفاده کنند البته با احتیاط.
26.ترب سیاه تسکین دهنده درد سنگ صفرا است.
27. کسانی که بیماری گواتر دارند تربچه را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.
28. برای دفع سنگ کلیه مقداری کنجد به علاوه چند عدد انجیر را در یک سوم استکان آب ترب و یک سوم
استکان آب شلغم خیس نموده در دو مرحله در روز میل شود.
29.برای تصفیه کلیه ترب را بهصورت ورقه برش زده سپس مقداری عسل روی آن بریزید در
گوشهای بگذارید تا آب آن با عسل جدا گردد، سپس آن آب را بنوشید و یا این که آب ترب را گرفته
یک پنجم لیوان آب ترب و یک قاشق عسل و بقیه را آب مخلوط کرده به 2 نوبت میل شود.
30.ترب بوی بد دهان را از بین میبرد به شرط آن که خوب جویده شود.
31.برای جلوگیری از سنگهای صفراوی خوب است که در آشها و سوپها از برگ ترب استفاده شود.
32.اگر همراه غذا ترب را خوب بجوید گرچه خودش دیرهضم است اما غذا را هضم خواهد کرد
و کسانی که یبوست دارند اگر به این روش ادامه دهند و مقدار ترب را زیادتر بخورند باعث رفع یبوست آنها خواهد شد.