top
خواص ترب در طب سنتی

خواص ترب در طب سنتی

کارگروه پزشکی پرتال جامع و تخصصی کودک: ترب ،از زمان ‌های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ‌ها به کار می ‌رفته است،مصرف ترب سیاه از بروز دردهای اعصاب و روماتیسم، سنگ مثانه، سل و انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می کند.همچنین بعلت طبع گرم و خشکی که دارد باعث افزایش سوخت و ساز بدن نیز می شود

خواص ترب در طب سنتی

1. طبع ترب گرم و خشک است و تخم آن شدتش بیشتر است.

2.برای تسکین کمر درد از جوشانده برگ ترب به‎صورت ضماد استفاده کنید.

3.برای قطع اسهال از جوشانده گل‎های آن روزی 3 نصف استکان استفاده کنید.

4.برای تسکین دردهای سیاتیک له شده ترب را به‎صورت ضماد در محل درد بگذارید.

5.برای تسکین درد رماتیسم از له شده ترب به‎صورت ضماد استفاده کنید.

6.ترب تسکین دهنده سرفه است پخته آن را همراه گوشت میل کنید.

7.ترب هضم کننده غذاست همراه غذا خورده شود.

8.کسانی که سرطان معده دارند از دم‎کرده تخم ترب استفاده کنند.

9.ترب از تخمیر غذا در معده جلوگیری می‎کند و از این باعث می‎شود که خون فاسد نشود.

10.کسانی که کم‎خون هستند ترب را در برنامه‎های غذایی خود قرار دهند.

11.دم‎کرده برگ ترب دفع اخلاط را راحت‎تر می‎کند و مفید است.

 

12.آب ترب برای بازکردن انسداد و گرفتگی کبد و طحال مفید است.

13.کسانی که درد مفاصل دارند همراه غذا ترب بخورند و ضماد پخته آن را در محل درد بگذارند.

14.به بچه‎های لاغر و ضعیف همراه غذا کمی ترب بدهید.

15.مداومت در خوردن ترب باعث روییدن موهای ریخته شده می‎شود.

16.مالیدن آب ترب بر محل طاسی سر به مدت طولانی باعث روییدن مو می‎شود.

17.برای گریز حشرات و دفع گزش آن‎ها آب ترب را بر بدن بمالید.

18.برای رفع آثار ضربه و خون‎مردگی ترب را کوبیده با عسل مخلوط کرده روی پوست بگذارید.

19.در خوردن ترب نباید زیاد افراط کرد چون دیرهضم است و برای معده ناراحتی ایجاد می‎کند.

20.ترب بلغم را از بین می‎برد و غذا را هضم می‎کند.

21.جوشانده ترب برطرف کننده سرماخوردگی می‎باشد.

22. اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است

23. ترب بازکننده عادات ماهانه است. خانم‎ها سعی کنند در دوران عادت کمتر ترب مصرف کنند.

24. یک روش دیگر برای درمان سرفه: داخل ترب سیاه را به اندازه 2 قاشق غذاخوری خالی نموده
      و شکر درون آن می‎ریزیم بعد از چند ساعت شیره‎ای درون ترب جمع می‎شود که برای سرفه مفید می‎باشد.
      کم‎کم آن شربت یا شیره را می‎خورند.

25. کسانی که آسم دارند می‎توانند از روش بالا استفاده کنند البته با احتیاط.

26.ترب سیاه تسکین دهنده درد سنگ صفرا است.

27. کسانی که بیماری گواتر دارند تربچه را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.

28. برای دفع سنگ کلیه مقداری کنجد به علاوه چند عدد انجیر را در یک سوم استکان آب ترب و یک سوم
     استکان آب شلغم خیس نموده در دو مرحله در روز میل شود.

29.برای تصفیه کلیه ترب را به‎صورت ورقه برش زده سپس مقداری عسل روی آن بریزید در
      گوشه‎ای بگذارید تا آب آن با عسل جدا گردد، سپس آن آب را بنوشید و یا این که آب ترب را گرفته
      یک پنجم لیوان آب ترب و یک قاشق عسل و بقیه را آب مخلوط کرده به 2 نوبت میل شود.

30.ترب بوی بد دهان را از بین می‎برد به شرط آن که خوب جویده شود.

31.برای جلوگیری از سنگ‎های صفراوی خوب است که در آش‎ها و سوپ‎ها از برگ ترب استفاده شود.

32.اگر همراه غذا ترب را خوب بجوید گرچه خودش دیرهضم است اما غذا را هضم خواهد کرد
     و کسانی که یبوست دارند اگر به این روش ادامه دهند و مقدار ترب را زیادتر بخورند باعث رفع یبوست آن‎ها خواهد شد.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات