top
بهداشت غذای کودک

بهداشت غذای کودک

کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک: کاملاً واضح است که شیر خواران و کودکان خردسال نسبت به آثار مسمومیت غذایی آسیب پذیرترند. بنابراین باید دقت زیادی در نگهداری و آماده سازی غذای آنها به عمل آورد. فراموش نکنید که حفظ غذاها از آلودگی و فساد برای همه مخصوصاً شیر خواران همواره اهمیت حیاتی دارند.

بهداشت غذای کودک

کاملاً واضح است که شیر خواران و کودکان خردسال نسبت به آثار مسمومیت غذایی آسیب پذیرترند. بنابراین باید دقت زیادی در نگهداری و آماده سازی غذای آنها به عمل آورد. فراموش نکنید که حفظ غذاها از آلودگی و فساد برای همه مخصوصاً شیر خواران همواره اهمیت حیاتی دارند. اولین قدم برای رعایت بهداشت تغذیه محافظت از محیط آشپزخانه و وسایل موجود در آن در برابر آلودگی ها می باشد. رعایت بهداشت آشپزخانه و غذاها امری پیچیده و دشوار نیست و فقط رعایت چند قانون ساده، احتمال آلودگی غذاها را به حداقل میرساند. این قوانین به شرح زیر هستند :

* همیشه قبل از تهیه ی غذا دستهایتان را بشویید.

* دست های کودک را نیز قبل از غذا خوردن بشویید.

* تمام سطوحی را که با غذاهای کودک شما در تماس هستند هر روز با یک ماده ی ضد عفونی کننده تمیز کرده و بعد آب کشی کنید.

* تخته ی گوشت، سبزی و چاقوهای آشپزخانه را بلافاصله پس مصرف بشویید.

* ظروف شسته شده را به مدت لازم در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خود به خود خشک شوند.

* در محیط آشپزخانه از سطل زباله ی دردار استفاده کرده و زود به زود آن را تخلیه کنید.

* برای جلوگیری از ورود پشه، مگس و سایر حشرات در و پنجره های آشپزخانه را با توری پارچه ای یا فلزی مناسب  بپوشانید.

* گوشت، ماهی، مرغ و تخم خام را از سایر مواد غذایی جدا نگه دارید.

* پس از تماس با مواد غذایی بالا (در حالی که خام هستند) دست هایتان را به دقت بشویید.

* برای خرد کردن گوشت و میوه (یا سبزی ها) در صورتی که خام هستند از تخته های جداگانه ستفاده کنید.

* غذای پخته شده را فقط یک بار گرم کنید و در هنگام گرم کردن از حرارت زیاد به منظور از بین بردن میکروب ها استفاده کنید.

* غذای نیم خورده ی کودک را دور بریزید و برای نوبت بعدی نگه ندارید؛ زیرا بزاق وارد شده به غذا آن را کاملاً مستعد رشد میکروب ها می سازد.

* دقت داشته باشید که غذاهایی را که تاریخ مصرفشان گرشته است استفاده نکنید.

* حتی الامکان از مواد غذایی منجمد یا کنسروی و نیز غذاهای آماده برای کودک استفاده نکنید.

* مواد غذایی را بیشتر از 20 تا 30 دقیقه خارج از یخچال نگه داری نکنید.

* همواره بر روی غذاها و نوشیدنی ها در پوش مناسبی قرار دهید تا از آلودگی توسط حشرات یا میکروب های موجود در محیط محافظت شوند.

* حیوانات خانگی نظیر مرغ و خروس، سگ و گربه، طوطی و قناری و ... را از محیط آشپزخانه و مواد غذایی دور نگه دارید.

* برای رقیق کردن پوره ها از آب لوله کشی جوشیده شده استفاده کنید.

* برای تهیه ی غذای کودک یا رفع تشنگی او از آب معدنی های بسته بندی شده ی موجود در بازار استفاده نکنید؛ زیرا علاوه بر استریل نبودن محتوی مقدار بیش از حدی سدیم نیز هستند.

نکته : هیچ گاه نمک، شکر یا عسل به غذای کودک اضافه نکنید. زیرا ممکن است نمک به کلیه های نابالغ کودک فشار آورده و موجب آب زدایی بدن شود؛ شکر باعث می شود که کودک به طعم شیرین عادت کرده و به نوعی مستعد ابتلا به دیابت نوع دوم : اضافه وزن و پوسیدگی دندان در بزرگسالی شود. در مورد عسل نیز این احتمال ضعیف وجود دارد که باعث ایجاد عارضه ی «بوتولیسم» در شیرخوار شود.

 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات