top
ورزش برای کاهش درد زایمان طبیعی

ورزش برای کاهش درد زایمان طبیعی

ورزش برای کاهش درد زایمان طبیعی


1. Tailor sitting
 

این ورزش برای تقویت قدرت و انعطاف پذیری عضلات پشت، لگن و ران توصیه می شود. علاوه بر این، ورزش Tailor sitting به انعطاف پذیری مفاصل زانو کمک کرده، جریان خون را در پایین تنه بهبود بخشیده و زایمان را راحت می کند.

چطور این ورزش را انجام دهید؟


روی زمین بنشینید، پشتتان را صاف نگه داشته و در وضعیت پروانه قرار بگیرید. یعنی کف پاها را در حالتی که زانوها کاملاً راحت باشند، به یکدیگر بچسبانید. به آرامی زانوها را به سمت زمین ببرید. این کار را خیلی نرم و آهسته انجام دهید و زانوها را تند و تند بالا و پایین نکنید. در این حالت باید کمی کشش و فشار را در بخش داخلی ران خود احساس کنید. اگر در ابتدا صاف نگه داشتن کمر برایتان کمی سخت است، از دیوار کمک بگیرید یعنی به آن تکیه دهید و بعد این حرکت را انجام دهید.

چند بار این ورزش را انجام دهید؟


 هر بار 10 تا 15 ثانیه در این وضعیت بمانید و این ورزش را در روز 10 بار تکرار کنید و به صورت روزانه انجام دهید.

2. ورزش کگل


عضلات کف لگن از اندام های لگنی یعنی رحم، روده ها و مثانه حمایت می کنند و ورزش دادن به آنها و تنظیم کردنشان باعث می شود که در اواخر بارداری درد و ناراحتی کمتری داشته باشید و راحت تر زایمان کنید.

چطور این ورزش را انجام دهید؟


در ابتدا وقتی به دستشویی رفته اید و در حال ادرار کردن هستید، سعی کنید جریان ادرار را با منقبض کردن عضلات کف لگن (بدون منقبض کردن عضلات شکم، ران یا باسن) قطع کنید. وقتی به راحتی توانستید جریان ادرار خود را قطع و وصل کرده و انقباض خفیفی را در عضلات واژن خود حس کردید، یعنی دارید این حرکت را درست انجام می دهید و عضلات کف لگن تان در حال انقباض هستند.

چند بار این ورزش را انجام دهید؟


دو راه برای انجام این ورزش وجود دارد؛ 1. عضلات کف لگن را منقبض کرده و 10 ثانیه نگه دارید و بعد رها کنید و در هر روز 10 بار این کار را تکرار کنید.
2. عضلات کف لگن را به سرعت و تا 50 بار منقبض و منبسط کرده و بعد 5 ثانیه به خودتان استراحت بدهید. در این حالت باید 4 بار این تمرین را در طول روز تکرار کنید.

3. اسکات


حرکت اسکات که در واقع شبیه حرکت چمباتمه زدن است در روند زایمان به شدت مؤثر است چرا که به باز شدن بیشتر دهانه رحم کمک می کند و باعث می شود نوزاد راحت تر پایین بیاید. البته کسی که از قبل تمرین اسکات را انجام نداده و عضلاتش آمادگی نداشته باشد نمی تواند در اتاق زایمان این کار را انجام دهد.

چطور این ورزش را انجام دهید؟


کنار دیوار بایستید و پشتتان را به دیوار بچسبانید. پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کرده و با کمی فاصله از دیوار قرار دهید. دست هایتان را به صورت آویزان از دو طرف نگه داشته و پشتتان را روی دیوار قرار دهید و در عین حال زانوهای خود را خم کنید تا به وضعیت نیمه نشسته درآیید.

چند بار این ورزش را انجام دهید؟


 هر بار 5 ثانیه در این وضعیت بمانید و این ورزش را در روز 10 بار تکرار کنید و به صورت روزانه انجام دهید.

4. چرخش لگن


چرخش لگن عضلات شکمی را تقویت کرده و از بروز کمردرد در بارداری و در حین زایمان پیشگیری می کند. همچنین این حرکت به زایمان راحت تر نیز کمک کرده و باعث می شود درد کمتری بکشید.

چطور این ورزش را انجام دهید؟


به پشت بخوابید و دست ها را روی شکم قرار دهید. حالا به کمک انقباض عضلات شکمی و لگنی، باسن را از زمین بلند کنید. مراقب باشید که زانوها، لگن و شانه هایتان در یک خط قرار بگیرند.

چند بار این ورزش را انجام دهید؟


هر بار 3 تا 5 ثانیه در این وضعیت بمانید و این ورزش را در روز 10 بار تکرار و به صورت روزانه انجام دهید.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات