top
آنفولانزا در کودک

آنفولانزا در کودک

آنفولانزا در کودک

آنفولانزا نوعی عفونت ویروسی نواحی فوقانی دستگاه تنفسی است که ممکن است برای کودکان در کلیه ی سنین رخ دهد. ویروس آنفولانزا با سرفه و عطسه و نیز تماس مستقیم پراکنده می شود. هر سال آنفولانزا در سطوح کوچکی همه گیر میشود.

علائم آنفولانزا :

علائم آنفولانزا 1 تا 3 روز پس از آلوده شدن بروز می کند و معمولا به سرعت تشدید می شود. این علائم ممکن است شامل موارد ذیل باشد : 

•    تب معمولا بالای 39 درجه سانتی گراد 

•    سرفه ی خشک

•    انسداد بینی 

•    خستگی و ضعف 

•    سردرد 

•    گاهی گلودرد

علائم معمولا در 2 تا 5 روز اول بیماری بیشترین شدت را دارد. در بیشتر موارد آنفولانزا ظرف حدود 10 روز کاملا خوب می شود.

عوارض بیماری :

ویروس آنفولانزا ممکن است به ریه ها سرایت کند و موجب ذات الریه شود که اغلب عفونت میکروبی ثانوی نیز به دنبال دارد. عفونت میکروبی ممکن است به سینوس ها یا گوش ها نیز سرایت کند.

از کودکانی که خطر ابتلای آنها به این عوارض زیاد است کودکان مبتلا به بیماری های قلبی ، ریوی ،یا کلیوی مزمن ، دیابت قندی ، فیبروز کیسه ای ، یا ضعف دستگاه ایمنی هستند . تشنج ناشی از تب نیز از عوارض احتمالی شیرخواران است.

ویروس آنفولانزا :

ویروس آنفولانزا میتواند ساختار خود را تغییر دهد و گونه های جدیدی ایجاد کند که کودک در قبال آنها مصونیت حاصل نکرده است. به همین دلیل ممکن است حمله های مکرر آنفولانزا رخ دهد.

آیا باید به پزشک مراجعه کرد ؟

اگر کودک شما زیر 2 سال دارد یا از افرادی است که احتمال ابتلای آنها به عوارض بیماری زیاد است ، فورا با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر کودک شما دچار هر یک از این علائم شود باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید : تب بالاتر از 40 درجه سانتی گراد ، تنفس سریع در حد غیرعادی ، خواب آلودگی ، بی اشتهایی.

درمان چیست ؟

در صورت عفونت میکروبی ، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر علائم شدید باشد یا کودک از افرادی باشد که احتمال ابتلای آن ها به عوارض بیماری زیاد است ( مثلا به دلیل بیماری مزمن ) ممکن است در بیمارستان بستری شود.

در صورت مراقبت از کودک در منزل ، او را در رختخواب و در اتاقی با تهویه ی مناسب و هوای مرطوب بخوابانید. دمای اتاق را در حدود 20 درجه سانتی گراد نگه دارید تا زمانی که دمای بدن او به حد عادی بازگردد. برای درد و تب میتوان شربت یا قطره ی استامینوفن داد. مایعات زیاد بنوشانید.

چگونه از آنفولانزا پیشگیری کنیم ؟

واکسیناسیون سالانه در قبال آنفولانزا برای مبتلایان به بیماری های مزمن ، مثل بیماری ریوی ، یا نواقص دستگاه ایمنی توصیه میشود.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات