top
آفت و برفک دهان در کودکان

آفت و برفک دهان در کودکان

آفت و برفک دهان در کودکان

آفت دهان عبارت است از پیدایش یک یا تعدادی زخم های کوچک و دردناک در سطح داخلی لب ها ، مخاط و سقف دهان و زیر زبان.این زخم ها معمولا تک تک و جدا از هم است.

زخم های آفت از ترشح خاکستری رنگ پوشیده شده است و کناره ی آنها کاملا مشخص و قرمز میباشد.پیدایش این زخم ها به صورت دوره ای است یعنی عود کننده است.

علل آفت دهان در کودکان

برای به وجود آمدن آفت دهان ، عوامل مساعد کننده ای لازم است که عبارت  است از : حساسیت به نوعی غذا ( شکلات ، گوجه فرنگی و... ) ، واکنش داروها ، ترس ، هیجانات ، قاعدگی خانم ها و کاهش پروژسترون ، کمبود آهن و فِریتین سِرُم ، کمبود ویتامین B12 و بالاخره اختلال در سیستم ایمنی سلولی.

درمان آفت :

گرچه زخم های آفت خود به خود بهبود می یابد ، ولی شستشوی دهان با مواد ضد عفونی مانند کُلُرهِگزیدین و حفظ بهداشت دهان کمک کننده است. 

مالیدن داروهای بی حس کننده مخصوصا قبل از خوردن غذا مانند لیدوکائین یا شستشوی دهان با شربت دیفن هیدرامین رقیق شده یا آنتی اسید سبب میشود که کودک بهتر بتواند غذا بخورد.

مالیدن کرم های کوتیکواِستروئید مانند تری آم سینولون سبب کاهش ورم و درد میشود می شود ، همچنین مالیدن و شستن دهان با محلول رقیق شده تتراسایکلین در بهبود و کوتاه کردن دوران زخم ها موثر می باشد.

برفک دهان در کودکان 

برفک دهان که یک عفونت قارچی است بیشتر در کودکان زیر یکسال رخ می دهد . این عفونت از رشد غیرعادی قارچ مخمر  Candida albicans ناشی می شود که به صورت طبیعی در دهان موجود است.

علت برفک دهان چیست؟

مقدار قارچ Candida در دهان معمولا کم است ، اما تعادل بین آن و باکتری های دهان ( که مقدار آن را محدود نگه می دارند ) ممکن است با مصرف آنتی بیوتیک یا بیماریهای عمومی بر هم بخورد.

علائم برفک دهان

علائم عمده ی برفک دهان عبارت اند از :

•    درد دهان ، که ممکن است باعث شود کودک از غذاخوردن اکراه داشته باشد.

•    نقطه های زرد مایل به کرم رنگ یا سفید روی زبان و غشاء دهان.

اگر احتمال می دهید کودکتان به برفک دهان مبتلا شده ، باید ظرف چند روز او را نزد پزشک ببرید.

درمان برفک دهان :

پزشک کودک را معاینه می کند و ممکن است نمونه ای از مواد دهان را به آزمایشگاه بفرستد. 

همچنین ممکن است ژل یا قطره ی ضدقارچ برای زدن به داخل دهان کودک تجویز کند. برای کمک به پیشگیری از عفونت مجدد ، حداکثر دقت را در استریلیزه کردن بطری ها و سر بطری های کودک به عمل آورید.

اگر کودک را با شیر مادر تغذیه می کنید ، پزشک ممکن است یک کرم ضدقارچ برای زدن به سر پستان تجویز کند.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات