top
نوشابه با کودکان چه می کند؟

نوشابه با کودکان چه می کند؟

نوشابه با کودکان چه می کند؟

نتایج یک مطالعه جدید پژوهشگران آمریکایی بر روی گروهی از کودکان خردسال آمریکایی نشان می‌‌دهد: کودکان پنج ساله‌‌ای که روزانه نوشابه مصرف می‌‌کنند بیشتر دچار مشکلات رفتاری می‌‌شوند. که این مشکلات رفتاری می‌تواند به شکل خطر تشدید پرخاشگری و افسردگی در کوکان بروز کند.

 

محققان با تحقیق روی بیش از ۳ هزار کودک پنج‌ساله که در خانواده‌‌های مشکل‌دار زندگی می‌کردند، دریافتند ۴۳ درصد کودکان حداقل یک‌بار در روز نوشابه مصرف می‌‌کنند و ۴  درصد کودکان نیز چهار بار یا بیشتر در روز نوشابه می‌‌خورند. محققان بر مبنای اطلاعاتی که مادران در اختیار آنها قرار دادند، دریافتند.

 

پزشکان در این مطالعه که بر روی 3000 خانواده شهری انجام گرفت دریافتند: بروز رفتارهای خشونتی و پرخاشگرانه در خردسالانی که نوشابه مصرف می‌‌کنند، نسبت به سایر همسالان‌شان بیشتر است.

 

مادران این کودکان نیز تأیید کردند فرزندان خردسال‌شان که در روز چهار نوبت یا بیشتر نوشابه مصرف می‌‌کنند، پرخاشگر هستند.

 

همچنین این کودکان نسبت به سایر همسالان خود بیشتر دعوا می‌‌کنند یا به وسایل‌شان آسیب می‌‌رسانند و در عین حال مشکلات تمرکزی بیشتری نیز دارند.

 

« شکیرا سوگلیا »، استادیار اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا در این رابطه گفت: باید تأکید کرد که فاکتورهای دیگری همراه با مصرف نوشابه به این مشکل دامن می‌‌زنند که باید دقیق‌‌تر بررسی شوند.

 

 دلایل دیگری نیز وجود دارد که باید کودکان را از مصرف این نوع نوشیدنی‌‌ها دور کرد زیرا نوشابه هیچ خاصیت تغذیه‌‌ای ندارد.

 

پیش از این نیز ارتباط بین مصرف نوشابه و بروز رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان بزرگ‌تر مورد بررسی قرار گرفته بود اما این مطالعه بر بررسی کودکان خردسال پرداخته است.

 

پرخاشگری، در خود فرورفتگی و بروز مشکلات روحی و روانی در کودکان با مصرف نوشابه ارتباط دارد. محققان سپس عوامل اجتماعی جمعیتی، افسردگی مادران، خشونت و حبس شدن توسط پدران را نیز به عنوان فاکتورهای مورد توجه به تحقیق اضافه کردند و به این نتیجه رسیدند که با وجود این فاکتورها، مصرف نوشابه در بروز مشکلات رفتاری مؤثر است. به گفته آنان، کودکانی که چهار بار یا بیشتر در روز نوشابه مصرف می‌‌کنند دوبرابر بیش از دیگر کودکان دعوا می‌کنند و اشیای متعلق به دیگران را از بین می‌‌برند. همچنین این کودکان در مقایسه با کودکانی که نوشابه نمی‌خورند از مشکلات روحی و روانی رنج می‌‌برند و به بیماری‌‌هایی همچون در خود فرورفتگی و افسردگی مبتلا می‌‌شوند.

 

این محققان براین باورند که با افزایش تعداد وعده‌‌های مصرف نوشابه در کودکان، رفتارهای پرخاشگرانه آنها نیز افزایش می‌‌یابد.

 

هر چند این مطالعه ماهیت دقیق ارتباط بین مصرف نوشابه و مشکلات رفتاری در کودکان را مشخص نمی‌کند اما با کاهش یا حذف این نوشیدنی می‌‌توان مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش داد.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات