یک محقق طب اسلامی روشهای ازدیاد شیر مادران را تشریح کرد و گفت: شیر مادر در ۱۰ دقیقه اول آبکی است ولی ۱۰ دقیقه دوم شیر دادن، ویتامینها و پروتئینهای آن بیشتر است.
سید حسن ضیایی درباره راههای ازدیاد شیر مادر اظهار داشت: نخستین غذای مادر بعد از زایمان تا آخر دوران شیردهی، رُطب و خرمای تازه است.
بهگفته وی بههمراه غذا، سبزی ریحان و سبزی پونه خورده شود، همچنین بههمراه غذا کاهو بدون سُس میل شود (بهشرطی که کمخونی ژنتیکی, فاویسم و کمخونی داسیشکل نداشته باشند)، گرچه خوردن کاهوی پُخته بهتر است.
این محقق طب اسلامی افزود: وسط روز، عصرانه و شب یعنی در شبانهروز، سه استکان چای رازیانه مخلوط با عسل نوشیده شود، البته از مصرف این چای توسط زنانی که فرزند پسر دارند باید پرهیز شود.
همراه صبحانه شیرعسل، شیرخرما، حلیم گندم و گوشت خورده شود؛ عصرانه و وسط روز میوۀ انگور میل شود، یک ساعت و نیم بعد از غذا یک قاچ خربزه خورده شود و داروی گیاهی فِنِلین نیز برای افزایش شیر مادر مفید است.
آبگوشت بدون نان خورده شود و بههمراه شام، یک بشقاب سوپ که در آن هویج و سبزی جعفری باشد, مصرف شود و در شبانهروز یک قاشق چایخوری سیاهدانه خورده شود (لازم به ذکر است که سیاهدانه دارای طبیعت گرم و خشک است و مصرف بیش از حد آن موجب بیقراری و بیخوابی مادر و بچه خواهد شد).
این محقق طب اسلامی اضافه کرد: هر صبح و ظهر و شب، یک قاشق مرباخوری عسل آویشن بههمراه شیر، آب یا آبجوش وِلَرم خورده شود و هر ۶ ساعت یک لیوان آبجوش وِلَرم میل شود.
اگر شیر مادر آبکی است حتی زمانی که ۲۰ دقیقه از هر سینه شیر میدهد (زیرا ۱۰ دقیقه اول شیر دادن آبکی است ولی ۱۰ دقیقه دوم شیر دادن، ویتامینها و پروتئینهای آن بیشتر است) باید مادر در هر شبانهروز ۱۴ عدد مغز بادام شیرین درختی بدون پوست قهوهای آن بخورد.
نصف قاشق چایخوری پودر گُلپَر با عسل مخلوط شده و میل شود؛ شبها قبل از شام، ۷ عدد آلو بخارا (بهصورت مکیدنی) خورده شود. همچنین مصرف انار شیرین یا ربّ انار شیرین توسط زنان باردار و مادران شیرده، موجب تقویت مادر و فرزند شده و به رشد آیندۀ کودک کمک میکند.