top
هفته سی و هشتم بارداری

هفته سی و هشتم بارداری

هفته سی و هشتم بارداری

۲ هفته باقی مانده نسبت به مدت زمانی که شما باردار بوده‌اید، زیاد نیست. ممکن است شما کلافه باشید و دلتان بخواهد هر چه زودتر او را در آغوش بگیرید. با این حال بدانید این دو هفته زمان آماده سازی خودتان برای پذیرش نقش مادری به صورت جدی است. این بار با او به صورت مستقیم وارد بازی می‌شود و این کار را برای شما سخت‌تر می‌کند. خیال‌پردازی برای آینده کوچولویتان حال شما را بهتر می‌کند و زمان باقی مانده را کمتر.

وضعیت جنین
این آقا یا خانم کوچک قصد ندارد دست از چاق شدن بردارد. همچنان در حال وزن‌گیری است. نمی‌خواهد وقتی به دنیا می‌آید خوش هیکل به نظر نرسد. وزن او نسبت به هفته گذشته تقریبا ۲۵۰ گرم اضافه شده و او در حدود ۳کیلو و ۱۰۰ گرم است. قدش هم بین ۴۸ تا ۵۰ سانت می‌رسد. درحالی که رشد او نهایی شده، اما مغز و ریه‌هایش همچنان برای تکامل تلاش می‌کنند و این تلاش شاید حتی بعد از به‌ دنیا آمدن نوزاد هم ادامه یابد.

این کودک چیزی که این هفته‌ها کم دارد مجرای اشک است که هنوز تشکیل نشده است. از توانایی او در این هفته گوارش مواد غذایی است که به ماده سیاه رنگی به نام «مامیزه» تبدیل می‌شود. خوب بهتر است پنبه‌ای هم برای گوش‌های خودتان آماده کنید تا بتوانید جیغ‌های بنفش این ناقلا را تحمل کنید. دستگاه تولید صدای او یعنی هنجره اش، خود را برای تولید صداهای مختلف آماده می‌کند.

وضعیت مادر
ممکن است دردهایی را در کشاله ران یا پشت ساق پا احساس کنید که آن دردها نشانه قرارگیری سر کودک به لگن یا حرکت او بر روی عضلات کف لگن باشد البته گاهی سر کودک بر روی اعصاب لگن قرار می‌گیرد که چنین وضعیتی برای شما دردهایی را ایجاد می‌کند. در برخی از خانم ها رشد رحم متوقف شده و در برخی دیگر همچنان ادامه دارد. ممکن است شما از آن دست زنان بارداری باشید که رحمتان همچنان در حال رشد است احتمالا در این هفته رحم در حدود ۱۶ تا ۱۸ سانتی‌متر رشد کرده است.

افسردگی حالت روحی است که برخی از بانوان باردار را گرفتار خودش می‌کند. درصورتی که احساس می‌کنید حال و حوصله برای انجام دادن هیچ کاری ندارید برای درمان این مشکل زودتر اقدام کنید با ورود نوزادتان بی حوصلگی روحی دردساز می شود.

توصیه‌های پزشکی
ممکن است افسردگی را هم در دوران بارداری و هم پس از زایمان تجریه کنید. احتیاجی به نگرانی نیست همه مادران باردار به افسردگی دچار نمی‌شوند ممکن است تغییرات روحی را تجربه کنید، اما این به معنای اینکه شما افسرده هستید نیست.

اختلالات خلقی پس از زایمان هم در یکی – دو هفته اول بعد از زایمان خودش را نشان می‌دهد. شدت این اختلالات گاهی خفیف و گاهی شدید است. گفته می‌شود که ۷۰ درصد از خانم‌های بارداری دچار این مشکل می‌شوند، اما شدن بروز آن متفاوت است.
در دوره خلقی پس از زایمان این احساسات را خواهید داشت.

  • عصبانیت نسبت به خود یا نوزاد
  • بی‌خوابی و سردرد
  • احساس شکست
  • تنهایی
  • گیجی و فراموشی

بیشتر این موارد به دلیل حمایت نشدن عاطفی مادر از سوی پدر نوزاد است ممکن است حتی این حالات روحی تا یک سال پس از زایمان نیز بروز نکند، اما ناگهان خودش را نشان دهد. افسردگی وقتی به عنوان مشکل جدی تلقی می شود که مادر نسبت به کودک خود احساس خشم و دشمن داشته باشد.

 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات