top
ماساژ یکی از راه های کمک به درمان اوتیسم

ماساژ یکی از راه های کمک به درمان اوتیسم

کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک: تمرینات سخت و شدید منجر به دستور پذیری ، کاهش رفتارهای کلیشه ای ، بیش فعالی ، پرخاشگری ، خودآزاری و رفتارتخریبی شده است و علاوه براین ها باعث سلامت جسم و روح و تقویت حافظه و توجه ، تمرکز کودک شده و در بهبود آن ها بسیار مؤثر می باشد.

ماساژ یکی از راه های کمک به درمان اوتیسم

تمرینات فیزیکی و ماساژ یکی از مهمترین درمان های مؤثر برای کودکان اتیستیک شناخته شده است . تمرینات سخت و شدید منجر به دستور پذیری ، کاهش رفتارهای کلیشه ای ، بیش فعالی ، پرخاشگری ، خودآزاری و رفتارتخریبی شده است و علاوه براین ها باعث سلامت جسم و روح و تقویت حافظه و توجه ، تمرکز کودک شده و در بهبود آن ها بسیار مؤثر می باشد. 

بسیاری از این تمرینات نیاز به وسیله خاص و گران قیمت نداشته و در هر جا و مکانی قابل اجرا می باشد . همچنین اثرات و مضرات سایر درمان ها مثل استفاده از دارو را نداشته و به سهولت قابل اجرا و کاهش مشکلات رفتاری کودک در خانه ، مدرسه و جامعه می گردد.

تمرینات شدید به مدت 20 دقیقه و در 3 تا 4 هفته انجام می گردد . بنابراین توصیه می شود که والدین و مربیان به طور جدی تمرینات فیزیکی را در برنامه های آموزشی کودکان اتیستیک بگنجانند .

ماساژها :

ماساژها جهت رسیدن به اهداف زیر انجام می گیرد .

- ایجاد آرامش در طول روز
- ایجاد خوابی راحت
- افزایش توجه و تمرکز
- کمک به تولید گفتار هدفمند
- کاهش آواسازی های بی هدف و جیغ و داد
- تقویت حرکات در اندام های گوناگون

ماساژ در 2 نوبت انجام می گیرد .

ماساژ صورت شامل :

- ماساژ بین دو ابرو
- پیشانی
- زیر چانه
- گونه ها
- پشت گوش ها
- عضله چانه
- زیر چانه
- گودی گردن ، در دو طرف 
-
پشت گردن 
-
کنار سوراخ های بینی 
-
بالای لب
- دوطرف گیجگاهی
ماساژ بدن شامل :
-
ستون فقرات 
-
خطوط موازی ستون فقرات در دو طرف
- مچ دست 
-
زانوها
- کف دست ها
- پشت دست ها
- آرنج
- مفصل بازو
- کف پا

تحریکات لمسی برای کودکان اتیستیک

به طور کلی تحریکات لمسی از سمت آرام و ملایم به سمت سخت و کمی دشوار برای کودکانی که دارای حساسیت بیش از اندازه به محرک های لمسی هستند و برعکس آن برای کودکانی که دارای حساسیت کمتر از حد معمول به محرک های لمسی هستند انجام می شود

انواع تحریکات لمسی عبارتند از :

لمس فشاری : به سه صورت انجام می شود.

کودک را به صورت دمر می خوابانیم و دو طرف ستون مهره های کودک را با دو انگشت اشاره و میانی ، با کمی فشار لمس می کنیم . این لمس را از بالای ستون مهره ( گردن ) تا پایین ستون مهره ها انجام می دهیم . مدت تمرین تمرین 5 – 3 دقیقه و 3-2 بار در روز است . این تمرین خاصیت آرامبخش و خواب آلودگی نیز دارد به همین جهت یک نوبت فبل از خواب توصیه می شود . بهتر است هنگام ماساژ همزمان از آهنگ ملایم نیز استفاده شود .

لمس فشار دورانی :

این را روی تمام پشت کودک به مدت 8 دقیقه ، کف دست ها و پاها 1 دقیقه صورت 3 دقیقه 2-1 بار در روز انجام می دهیم .

لمس سویی :

با نوک انگشت نشانه به صورت بسیار سطحی با پوست کودک تماس برقرار می کنیم این لمس می تواند به صورت متوالی و آرام در جهت رشد موها از بالا به پایین باشد و میزان سطحیکه با انگشت در هر بار لمس می شود یک سانتی متر است . این لمس را با سرعت و در جهت مخالف رشد موها نیز می توان انجام داد . این نوع تحریکات می تواند روی سینه و شکم به مدت 5 دقیقه ، روی پشت 8 دقیقه ، روی صورت ، بازوها، ساعد و ساق پا و ران هر کدام 3 دقیقه انجام شود .

خارش :

با نوک ناخن به گونه ای که پوست کودک زخمی نشود به صورت آرام و یا سریع پوست کودک تحریک می شود .

دق کردن :

با نوک انگشت روی پوست کودک به صورت آرام می زنیم . در برخی کودکان ممکن است این حرکت موجب خواب آلودگی و در برخی ممکن است برانگیزاننده باشد .

تحریکات گرما و سرما :

دو ظرف که یکی آب گرم با دمای 45-35 درجه و دیگری 20- 15 درجه دارد را آماده می کنیم . ابتدا دستمالی را در آب گرم فرو می بریم آن را می چلانیم و به مدت 20 ثانیه دستمال را روی موضع گذاشته سپس بلافاصله با دستمال چلانده شده از آب سرد این کار را می کنیم . 3بار این کار را به طور متوالی انجام می دهیم .

 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات