top
سلامت دندان های کودک، در گرو تغذیه صحیح دوران بارداری

سلامت دندان های کودک، در گرو تغذیه صحیح دوران بارداری

کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک:رژیم غذایی مناسب و تغذیه صحیح مادر باردار، در سلامت آینده دندان های کودک نقش دارد.به گزارش ایسنا ،رژیم غذایی مادران باردار باید حاوی مقادیر کافی کلسیم، فسفر و ویتامین ها باشد. …

سلامت دندان های کودک، در گرو تغذیه صحیح دوران بارداری
پس از تغذیه، برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، پاک کردن دندانهای کودک با یک پارچه مرطوب باید انجام شود تا  دندانهای نوزاد سالم بماند . در حدود ۸ ماهگی  نوزاد  زمانیکه  نوشیدنی های شیرین میخورد  قند  باعث پوسیدگی های دندان ها میشود.     در حدود ۱۸ ماهگی باید ، فرزند خود را به دندانپزشک خانواده برای چک آپ بطور منظم برده شود
پوسیدگی دندان از رایج ترین بیماری های مرتبط با تغذیه است که کودکان را در تمام سنین و در هر وضع اقتصادی مبتلا می کند. تغذیه در ایجاد پوسیدگی دندان نقش مهمی ایفا می کند. زمانی که دندان ها در دهان کودک ظاهر می شوند، همراه با غذا خوردن، باکتری هایی روی دندان ها قرار می گیرند که اسید ایجاد می کنند. این اسید می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود. دندان برخلاف بافت استخوان های بلند که به طور دائم در حال تجزیه و تشکیل شدن مجدد هستند، قدرت ترمیم خود را ندارد و پوسیدگی دندان با از بین رفتن دندان دائمی همراه است.
علت پوسیدگی دندان چیست؟
مهم ترین علت پوسیدگی دندان، پلاک میکروبی است. پلاک عبارت است از مخلوط چسبنده ژلاتین که حاوی آب، پروتئین بزاق و باکتری های مرده است. باکتری های موجود در دهان با انرژی هایی که از کربوهیدرات ها و قندها به دست می آورند و نیز با چندین ماده سمی، پلاک دندان را می سازند. این مواد پیش ساز محصولات تخمیر اسیدی به شمار می آیند. در واقع وقتی که PH محیط دهان به کمتر از ۵/۵ برسد و دهان اسیدی شود، باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی سبب پوسیدگی دندان می شوند. (PH بزاق دهان بین ۵/۶ تا ۷ است و می تواند تمیز کردن دندان ها را انجام دهد).
● چه عواملی سبب پوسیدگی دندان در کودکان می شود؟
 
پوسیدگی دندان علت های گوناگون دارد که شایع ترین آن ها عبارت اند از:
 
۱) مصرف فراوان کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر
 
۲) مصرف مکرر مواد غذایی، به خصوص شکلات و شیرینی
 
۳) مصرف مواد غذایی یا تنقلات در هنگام خواب
 
۴) مصرف آبی که مقدار فلوراید آن برای حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی کافی نیست.
 
۵) رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

همچنین رژیم غذایی مناسب و تغذیه صحیح مادر باردار، در سلامت آینده دندان های کودک نقش دارد.به گزارش ایسنا ،رژیم غذایی مادران باردار باید حاوی مقادیر کافی کلسیم، فسفر و ویتامین ها باشد. همچنین مصرف مقادیر مناسب میوه، سبزیجات، عدس و گوشت سفید نیز به این افراد توصیه می شود.

در دوران بارداری باید از مصرف الکل، سیگار، کافئین و قرص های خواب آور خودداری کرد و برای استفاده از هرگونه دارو با پزشک معالج مشورت کرد، چرا که این مواد و داروها به ویژه در سه ماهه اول بارداری اثرات نامطلوبی بر جنین دارند. به عنوان مثال داروی تتراسایکلین با اثر مستقیم بر ساختمان مینای در حال تشکیل، باعث تغییر رنگ و لکه لکه شدن آن شده و دندان را مستعد پوسیدگی پس از رویش می کند.

▪ توصیه های کلی
 
 
بهترین راه مقابله با پوسیدگی دندان، محدود کردن مصرف نشاسته های چسبناک (مثل غلات صبحانه) و انواع شیرینی ها و پیروی از رژیم غذایی متعادل شامل مواد نشاسته ای (مثل غلات و فرآورده های آن) فیبر رژیمی (سبوس گندم، کلم و سبزی های برگی شکل) و میوه ها و سبزی های تازه است که اثر پاک کننده روی دندان ها دارند و نشاسته و شیرینی های چسبنده به دندان را جدا می کنند و رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن روزانه نیز در سلامت دندان ها بسیار مؤثر است.


مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات