top
وضعیت بدن مادر در هفته چهلم

وضعیت بدن مادر در هفته چهلم

کارگروه پزشکی پرتال جامع کودک،مهدکودک و خانواده: در این هفته در هنگام ایستادن ممکن است بسیار احساس فشار در لگن خود داشته باشید.

وضعیت بدن مادر در هفته چهلم
  • اگر انقباضات هیکس شما را می آزارد میتوانید از دوش آب گرم برای تسکین درد استفاده نمایید. ولی توجه داشته باشید آب نباید زیاد گرم باشد.
  • اگر نوزاد شما چرخیده باشد آنگاه شما راحت تر میتوانید نفس بکشید ولی ممکن است فشار او بر مثانه دفعات مراجعه شما به توالت را افزایش دهد.
  • در این هفته در هنگام ایستادن ممکن است بسیار احساس فشار در لگن خود داشته باشید. چرا که ماهیچه های لگن مجبورند برای تحمل وزن منقبض شوند.بنابراین اگر احساس خستگی در لگن دارید بنشینید تا این احساس را کاهش دهید.
  • علی رغم همه پیشرفتهای پزشکی هنوز هیچ راهی وجود ندارد که بتوان زمان دقیق زایمان را تخمین زد. زایمان ممکن است زودتر از زمان مقرر رخ بدهد، خصوصا اگر در تشخیص زمان بسته شدن نطفه اشتباه کرده باشید. این اتفاق بیشتر زمانی می افتد که تعیین زمان زایمان تنها بر اساس اولین روز از آخرین دوره قاعدگی صورت پذیرد و شما هم در نیمه اول دوره حاملگی خود سونوگرافی نداده باشید. با این حال حتی اگر زمان زایمان به دقت تعیین شده باشد دوران حاملگی برخی خانمها کمی طولانی تر می شود و متخصصین هم هیچ توضیحی برای این مطلب ندارند.البته هنوز برای زایمان شما دیر نشده است و اگر یکی دو هفته دیگر بگذرد به زایمان شما دیرشده می گویند. اما برای اطمینان از وضعیت کودک پزشک از شما خواهد خواست که در این هفته یا حداکثر در ابتدای هفته چهل و یکم یک آزمایش برای مشاهده کودک خود بدهید. در صورتی که قبلا با برخی از عوارض حاملگی دست و پنجه نرم کرده باشید، انجام این آزمایش را از چند هفته زودتر آغاز کرده اید.
  • یک تست دقیق زیستی- فیزیکی که به اختصار BPP نامیده می شود شامل بررسی دقیق وضعیت کودک شما از طریق سونوگرافی و مشاهده حرکات کلی بدن تنفس تون عضلات (میزان کشیدگی طبیعی عضلات که با بررسی باز و بسته کردن دست یا کشیدن و رها کردن عضله ها تعیین می شود) و حجم مایع آمنیوتیک اطراف او (که نشان دهنده وضعیت جفت است) می باشد. این تست ممکن است شامل بیست دقیقه بررسی دقیق ضربان قلب نیز باشد. البته ممکن است از تست BPP جایگزین هم استفاده شود که شامل بررسی ضربان قلب کودک بوسیله دستگاه مخصوص و سپس بررسی حجم مایع آمنیوتیک بوسیله سونوگرافی می باشد. این تستها معمولا هر هفته دوبار انجام خواهند شد.
    اگر آزمایشات جنین اطمینان بخش نباشند، مثلا حجم مایع آمنیوتیک خیلی کم باشد، به گونه ای برای شما برنامه ریزی خواهد شد که هرچه سریعتر اینداکشن زایمان انجام شود.
    پزشک شما دهانه رحم را هم بررسی خواهد کرد تا از آماده شدن آن برای زایمان مطمئن شود. در معاینه داخلی افاسمان و دیلاتاسیون دهانه رحم سنجیده می شود، به این معنا که مقدار نرم و نازک شدن دهانه رحم و گشاد شدن آن تا حد زیادی می تواند زمان و نحوه شروع زایمان را نشان دهد. اگر درد زایمان به طور طبیعی رخ ندهد در بین هفته های 41 و 42 اینداکشن یا القای زایمان انجام خواهد شد
  • بعد از بیرون آمدن نوزاد باز هم باید به خود فشار آورید تا جفت جنین نیز بیرون آید. البته که این کار نسبت به بیرون آمدن بچه که قبل از آن صورت گرفته بسیار آسان خواهد بود. در برخی موارد نادر، شاید نیاز به بخیه نیز باشد. ممکن است به خاطر احساسات ضد و نقیض خود، دچار دست‌پاچگی شوید. دمی احساس شادی و خوشحالی کنید و دمی دیگر احساس ترس و وحشت، اما پس از پشت سر گذاشتن این تجربۀ خسته کننده روحی و جسمی، زیر خنده زدن یا گریه کردن، طبیعی خواهد بود.

 

 

 

 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات