گراتن سیب زمینی و گوشت غذایی ساده و خوشمزه است که میتوانید برای تهیه آن دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مواد لازم:
450 گرم گوشت گاو بدون چربی (حداقل 80%)
1 قاشق چای خوری نمک
½ قاشق چای خوری فلفل
3 قاشق غذاخوری کره یا مارگارین
1 عدد پیاز کوچک، خرد شده (1/4 فنجان)
3 قاشق غذاخوری آرد همه منظوره
2 قاشق چای خوری برگ آویشن تازه خرد شده
3 فنجان شیر
3 فنجان پنیر چدار، خرد شده
6 عدد سیب زمینی متوسط، پوست کنده، خرد شده (6 فنجان)
طرز تهیه:
فر را روی 375 درجه فارنهایت قرار دهید. درون ظرف شیشهای را روغن بزنید.
گوشت، نمک و فلفل را با دمای متوسط حدود 5 تا 7 دقیقه بپزید. تفت دهید تا کاملا بپزد.
در ماهی تابهای کره را با دمای متوسط ذوب کنید و به آن پیاز بیافزایید. حدود 2 دقیقه سرخ کنید تا ترد شود. آرد را به آن بیافزایید و 1 تا 2 دقیقه به آرامی هم بزنید تا حباب تشکیل شود. سپس از آن را از روی گاز بردارید و آویشن را به آن اضافه کنید.
شیر را در مخلوط پیاز بریزید و روز اجاق قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا بجوشد. پس از 1 دقیقه جوشیدن آن را از روی اجاق بردارید. 2 فنجان پنیر را روی آن بریزید تا ذوب شود.
نصف سیبزمینی را در ظرفی قرار دهید. روی آن را با گوشت بپوشانید و باقی سیب زمینیها را در ظرف قرار دهید. در ادامه سس پنیر را روی آن بریزید.
ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 45 دقیقه آن را در فر قرار دهید. 1 فنجان پنیر باقی مانده را روی مخلوط بریزید و 15 تا 20 دقیقه دیگر داخل فر، بدون سرپوش، بگذارید تا زمانی که رنگ آن قهوهای و سیب زمینیها ترد شود. 5 دقیقه پس از خروج آن را سرو کنید.