top
چرا حاملگی پوچ می شود؟

چرا حاملگی پوچ می شود؟

چرا حاملگی پوچ می شود؟

علائم بارداری پوچ
هنگامی که بارداری تان پوچ است، همچنان ممکن است علائم سنتی و کلاسیک بارداری را تجربه کنید. البته در بعضی از خانم ها که دچار حاملگی پوچ هستند، شدت علائم به نسبت بارداری واقعی کمتر است اما باقی خانم ها علی رغم پوچ بودن بارداری علائمی مانند تهوع، درد و احساس ناراحتی در سینه ها و نفخ را احساس می کنند.

اما شاید بخواهید بدانید که آیا بارداری پوچ علائم اختصاصی هم دارد یا خیر؟ پاسخ منفی است. علائم بارداری پوچ فرق چندانی با علائم بارداری معمولی ندارد و مادر تا زمانی که برای سونوگرافی مراجعه نکرده نمی تواند از روی علائم جسمی اش بفهمد که در ساک حاملگی اش خبری از جنین نیست. دقیقا به دلیل همین موضوع است که شنیدن خبر بارداری پوچ می تواند برای مادر در روز سونوگرافی یک شک حسابی باشد چون او تا پیش از این مثل هر خانم باردار دیگری تهوع داشته، سینه هایش حساس بوده، گه گاه بالا آورده و شکمش هم دچار نفخ بوده است. به همین خاطر جز سونوگرافی و بررسی وضعیت رحم و ساک حاملگی هیچ روش قطعی دیگری برای تشخیص بارداری پوچ وجود ندارد. 

اگرچه همانطور که گفتیم بارداری پوچ علامت اختصاصی ندارد ولی بعضی از مادرهایی که بارداری پوچ را تجربه می کنند ممکن است لکه هایی به رنگ قهوه ای یا قرمز ببینند (لزوما قرار نیست خون ریزی خیلی شدید باشد) و دچار گرفتگی های عضلانی یا کرامپ در ناحیه شکم و زیر شکم می شوند. البته لکه بینی فقط به معنای پوچ بودن جنین نیست و در بارداری ممکن است به دلایل مختلف با لکه بینی مواجه باشیم، بنابراین اگر باردار هستید با دیدن هر لکه ای احساس ترس و وحشت نکنید. البته پزشکان برای تشخیص بارداری پوچ از علائم و نشانه های دیگری مانند فشار خون بالا، رشد بیش از حد و بسیار سریع رحم و... نیز کمک می گیرند ولی اگر در سونوگرافی ساک حاملگی خالی باشد، یعنی به طور قطع بارداری شما پوچ است حتی اگر فشار خونتان خیلی هم بالا نباشد.
 
بارداری پوچ چه زمانی تشخیص داده می شود؟
گاهی اوقات خانمی تا قبل از هفته 12 بارداری که لازم است غربالگری های سه ماهه اول را انجام دهد، به متخصص زنان و زایمان مراجعه نکرده و در نتیجه سونوگرافی نیز انجام نمی دهد. در این حالت ممکن است بارداری پوچ تا هفته دوازده هم ادامه پیدا کرده باشد. اما در اکثر موارد بارداری پوچ قبل از 12 هفتگی تشخیص داده می شود و خیلی بعید است که شما بعد از 6-7 هفتگی سونوگرافی انجام دهید و حاملگی پوچ برای شما مشخص نشود.
 
علل بارداری پوچ
تا زمانی که بافت تشکیل شده در بدن شما تحت آنالیز و بررسی های آزمایشگاهی قرار نگیرد نمی توانیم به طور قطع بگوییم که چرا بارداری شما به پوچی منجر شده است. البته اغلب پزشکان و متخصصان معتقد هستند که بارداری پوچ ناشی از اختلالات کروموزومی در تخمک بارور شده است و بدن برای مقابله با ناهنجاری جنین، اصلا اجازه نمی دهد که جنین شما تشکیل شود و خود به خود آن را دفع می کند.

در اغلب موارد اختلالات تخمک به عنوان علت بارداری پوچ در نظر گرفته می شود ولی در بعضی از موارد ممکن است اختلال در ساختار اسپرم مرد منجر به بروز این وضعیت شده باشد.

به گفته برخی پزشکان بالا بودن سن مادر در هنگام بارداری یا ناکافی بودن میزان هورمون تستوسترون در بدن مادر می تواند منجر به بارداری پوچ گردد.
 
پیشگیری از بارداری پوچ
آنچه که شما باید در خصوص بارداری پوچ بدانید این است که شما مقصر به وجود آمدن این وضعیت نیستید و نمی توانید اقدام خاصی انجام دهید تا بارداری تان پوچ نشود چراکه بارداری پوچ یکی از روش های مقابله طبیعی بدن با تولد نوزادی با ناهنجاری ها و اختلالات مادرزادی است.

البته پزشکان به زوج هایی که با بارداری پوچ مواجه می شوند توصیه می کنند که حداقل تا دو تا سه ماه از بارداری خودداری کنند چون این زمان حداقل زمان لازم برای این است که رحم دوباره آماده باروری شده و امکان لانه گزینی درست تخمک بارور شده در رحم فراهم شود.
گاهی اوقات نیز پزشک معالج استفاده از ترکیبات پروژسترونی را در طی بارداری به مادر توصیه می کند تا از پوچ بودن بارداری خودداری شود.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات